Du är här:

Private: Vi hälsar Maria Emsund välkommen till oss!

Sedan några veckor tillbaka jobbar Maria hos oss som Handledare/jobbcoach inom Rusta och Matcha i Fyrbodal. Är du nyfiken på Rusta och Matcha klicka här och läs mer. 

Nu har du varit hos oss i några veckor, hur har dessa första veckor varit?
Det har varit en jättefin start i ny verksamhet. Det finns ett nära samarbete trots geografiskt avstånd, vilket jag tycker är bra. It-tekniken och jobbets utformning gör att det egentligen inte spelar någon roll var vi är placerade så länge det finns dialog och tillit.

Vad var det som gjorde att du sökte jobb hos oss?
Jag kommer från kommunal sektor och har jobbat många år med HR- och ledarskapsfrågor. Det har givit mig goda kunskaper om hur arbetsgivare väljer att rekrytera, men också kring hur arbetsmarknaden ser ut och då främst inom Fyrbodalsområdet.
Jag ser ett arbete som handledare/jobbcoach som ytterligare ett sätt att bredda mig och kunna hjälpa en ny målgrupp.
Jag ser också att mina tidigare erfarenheter kan komma väl till pass i den här typen av uppdrag. Jag tyckte också att ABF Vux profilerade sig bra i sin annons vilket väckte min nyfikenhet.

Vilka är dina bästa tips att ge dem som är mellan jobb nu? 
• Att aldrig ge upp trots att det kan kännas motigt. Förr eller senare kommer en arbetsgivare dyka upp som är intresserad av just dig och din livserfarenhet!
• Att vara innovativ i sitt jobbsökande. Skicka in spontanansökningar, gör arbetsplatsbesök och använd dina nätverk. Be vänner eller bekanta tipsa om dig hos de kontakter de har med arbetsgivare eller andra.
• Ha ett bollplank. Använd en vän eller bekant som kan ge feedback på exempelvis ditt CV. Känner du dig osäker inför en intervju, så använd en vän för intervjuträning. Det finns många bra CV mallar. Du kan också hitta de vanligaste intervjufrågorna på fackförbundens sidor.

 

 


Arkiv