Du är här:

Vi presenterar Anja Delmefors

Vi presenterar Anja Delmefors som har fått en ny tjänst hos oss. Hon blir Projektsamordnare TSL vid sidan av sitt ordinarie jobb som coach hos oss. Du finner Anja på ABF Jobbs Göteborgskontor.

Vi frågade Anja – Hur skall jag som arbetssökande bli synlig för arbetsmarknaden och rekryterare?

Hon tipsar om att du skall registrera din CV på olika rekryteringsajter för att bli synlig. Viktigt är att du loggar in minst en gång i kvartalet på din profil och justerar saker som förändrats. Det gör att din profil markeras som aktiv på dessa rekryteringssajter. Då kommer du bli lättare att hitta för en rekryterare som söker efter tillgängliga personer. Detta gäller även din profil på Arbetsförmedlingens sida. Se till att den är synlig för arbetsgivare samt att du uppdatera den regelbundet. Fyll i så många fält som möjligt. Det gör att du blir högre rankad i sökningar.

Visa vad du vill
Hon säger också att det är viktigt med att du visar tydligt vad du vill i din profil. Det skall framgå att du är tillgänglig och att du vill ha ett nytt arbete. På LinkedIn finns en knapp som du aktiverar och som anger “Öppen för nya jobbmöjligheter”. Du finner denna knapp under din egna profilsida.

Rätt sökord för dig
Ta reda på vilka sökord som är aktuella för den bransch du vill jobba i. Prata med din coach och läs många jobbannonser för den aktuella branschen du vill söka till. I dessa annonser ser du vilka kompetenser som återkommer. Se till att använda de orden i din profil i de olika sajter där du är registrerad. Gör du detta så kommer du öka sannolikheten för att ditt namn dyker upp i resultaten när en rekryterare söker kandidater som matchar dessa sökord.

Lycka till!

 


Arkiv