Du är här:

Nytt år och nya möjligheter

Om du funderar på att byta jobb under 2020 är det perfekt att börja planera för det redan nu. Här har vi samlat några tips som hjälper dig på vägen.

  1. Arbeta fram en målbild övar vad du vill jobba med. Fundera på vilken bransch och yrkesroll du vill ha på ditt nya jobb. Visualisera din målbild med en eller flera bilder, så blir det tydligare för dig och enklare att minnas.
  2. För att nå din målbild, vad behöver du göra? Behöver du utveckla ditt nätverk? Behöver du kompetensutveckla dig? Skriv ner en att-göra-lista och sätt upp delmål för att nå ditt drömjobb.
  3. Börja öva på din hiss-pitch. En hiss-pitch skall svara på frågorna vem är du, vad kan du bidra med, vilka är dina drivkrafter samt vart du vill. Gör ett manus som du övar många gånger på. Testa gärna pitchen på dina vänner och be dem ge dig feedback.
  4. Se över din LinkedIn-profil och uppdatera den kontinuerligt.  Följ de bolag som du tycker är intressanta, då de ofta lägger upp annonser där när de skall rekrytera nytt folk. Gör dig synlig för rekryterare genom att aktivera alternativet att vara synlig för rekryterare. Då kommer rekryterarna finna dig mycket enklare och direkt veta att du är öppen för dialog om nytt jobb.
  5. Nu när du har en målbild vart du vill i år, är det dags för dig att berätta detta för din omgivning. Säg vad du vill med din framtid till alla i ditt nätverk och be alla bli din ambassadör. Det kommer hjälpa dig att nå ditt mål.
  6. Ta gärna hjälp av våra coacher på ABF Jobb! De kan ge dig en massa bra tips.

Lycka till!!

Vännerna på ABF Jobb


Arkiv