Du är här:

Med rätt fokus och rätt ansträngning – ger resultat

I nästan 20 år hade Mikael Blomberg i Skövde jobbat hos Borgunda Bygghandel när han blev varslad om uppsägning av dem. Där hade han jobbat med allt från lageransvar, kranbilsförare och byggsäljare.

När du blev varslad fick du en coach hos ABF Jobb, hur var det?
Vart helt överrumplad över den hjälp jag fick då jag knappt aldrig varit arbetslös förut. Helt suveränt.

Vad är det bästa med att få en coach?
Då jag knappt varit arbetslös på säkert 30 år är det mycket som förändrats. Jag har aldrig skrivit ett cv innan. Min coach på ABFJobb var guld värd och har lärt mig många nya saker inom att söka jobb. Lärt mig skriva CV och att välja ut rätt jobb att söka.

Vilka är dina 3 bästa tips till de som blir varslade?
• Ta den hjälp som erbjuds! Ni kommer aldrig att ångra er.
• Lyssna på de tips ni får och försök gå in i arbetsökarrollen själv
• Ta chansen att hitta något ni gillar. Jag fick truckutbildning vilket hjälpte mig att i princip få jobb direkt
Mikael var mellan jobb i 4 månader. Idag är han anställd på ett bemanningsföretag och har ett uppdrag som truckförare hos Swegon.

Vår coach Regulina Bjurling i Skara vill lyfta fram att gott samarbete ger resultat. Det var stimulerande att jobba med en deltagare som själv var mycket driven och målmedveten, som tog de möjligheter som erbjöds. Det är riktigt stimulerande och spännande att få möjligheten att följa deltagaren mot jobbmålet. Mikael tog chansen att ta truck-kort. Genom att utbilda sig ökade han sina chanser till jobb i den hårda konkurrens som existerar på arbetsmarknaden.

Vi önskar Mikael lycka till i sin nya anställning.