Du är här:

Möjligheterna att mötas digitalt är idag stora och vi kan nästintill ha hela rekryteringsprocessen digitalt. Men vad är viktigt att tänka på när du som kandidat möter rekryteraren i det digitala rummet?

Val av plats:

  • Sitt på en plats där du får lugn och ro utan att bli störd. Tänk också på att rekryteraren ser bakgrunden, plocka bort eventuella personliga föremål som kan distrahera.
  • Använd bra och rätt ljus. Sitt inte med ryggen mot ett fönster. Testa innan intervjun hur ljuset kan hjälpa dig att synas bra. Använd gärna flera ljuskällor från olika håll för att få ett mjukt ljus.

Teknik:

  • Kontrollera i förväg att tekniken fungerar. Se till att ha tid att åtgärda eventuella bekymmer med tekniken innan intervjun börjar. Se till att all teknik är laddad och redo.
  • Se till att du har din kamera i rätt höjd så du inte tittar ner i den. Använder du en laptop, sätt den på en hög med böcker eller något annat som får den att komma upp i din ögonhöjd.

Klädsel

  • Se intervjutillfället som en helt vanlig arbetsintervju trots att mötet inte sker fysiskt. Det är fortfarande viktigt att tänka på vad du har för klädsel, glöm inte bort att rekryteraren faktiskt ser dig!
  • Vad skulle du ha haft på dig om ni hade träffats fysiskt? Välj samma nu. Använd alltid kamera vid intervjutillfället så att intervjuaren får se dig.
    Vilket intryck vill du ge?
  • Precis som en vanlig jobbintervju är första intrycket mycket viktigt. Det är inte möjligt att ta i hand men det kan vara läge att fundera över det digitala handslaget. Viktigt är att ha ögonkontakt med personen som intervjuar dig hela tiden.

Glöm inte att förbereda dig för intervjun på samma sätt som om att den var fysiskt. Här finner du våra tips om detta, klicka här!

Lycka till!

Vännerna på ABF Jobb