Du är här:

Nytt jobb kommer. Tänk på det när du tvivlar.

Jessica Svensson har under 14 års tid arbetat som grafisk formgivare på FH:s Veckonytt AB (i Filipstad, Värmland). Arbetsgivaren gick i vintras i konkurs och hon förlorade då sitt jobb. Till Jessicas fördel så var hennes före detta arbetsgivare ansluten till TSL (Trygghetsfonden). Detta innebar bland annat att hon fick tillgång till en inspirerande coach hos ABF Jobb.

Vad var det bästa med att få en coach från ABF Jobb?
Att bolla idéer om framtiden. Jobbtips, guidning i CV och korrekturläsning av ansökningsbrev. Bäst var definitivt hjälpen med CV och ansökningsbrev, att få input och tankar kring hur jag kunde framhäva mina kunskaper, säger Jessica.

Vad var det bästa med att hamna mellan jobb?
Att ta tillfället i akt och ta tag i saker som man inte gjort klart tidigare. Min coach uppmuntrade mig att kontakta SYV på universitetet för att se över min möjlighet att läsa klart de kurser som inte var avklarade på högskolan. Jag har idag valt att pausa utbildningen igen, då jag blev erbjuden en ny tjänst. Jobbar idag som Verksamhetsutvecklare (Filipstad och Storfors) på ABF Värmland och trivs mycket bra.

Dina bästa tips till de som blir varslade?
Var öppen för de möjligheter det ger. Kan du tänka dig att skola om dig eller prova nytt yrke? Kolla då vad som är i ropet på marknaden.
Får du möjlighet att studera (även korta kurser) och du vill göra det, så ta chansen. Att hålla sig sysselsatt och få mer kunskap är ett bra botemedel mot att känna sig nedslagen som arbetssökande.
Nytt jobb kommer. Försök tänka på det när du tvivlar på dig själv.

Några ord från jobbcoachen Ann Johansson, ABF Jobb Karlstad:
Det som var kul med att coacha Jessica var att hon var motiverad men osäker på vad hon helst ville; fortsatta studier eller jobb? Där fanns en utmaning, tillsammans med att hon bor på liten ort och helst inte vill flytta därifrån med hänsyn till sitt barn. Roligt var också när en deltagare verkligen passar på att använda mig som coach, samt är så tacksam över all hjälp. Att coacha henne inför intervjun på ABF var extra roligt då jag visste att hon borde ha stor chans att få det jobbet.

Vi önskar lycka till med sin anställning hos ABF Värmland  som Verksamhetsutvecklare för Filipstad och Storfors.