Du är här:

Idag sker många rekryteringar via LinkedIn och av arbetsgivaren själv. Hur ser din LinkedIn-profil ut idag? Det är värt att lägga tid på din profil så den skapar engagemang. Vilket engagemang ger din profil idag? Vet du det? Får du många förfrågningar via LinkedIn? Nedan får du några första tips som kan få dig att hamna högre i sökresultaten.

Profilbild:
Din profilbild är det första dina besökare ser och det är det första intrycket du ger dem. Det första vi rekommenderar dig är att välja din porträttbild med omsorg. Du bör välja en som visar upp dig för den du är och visar på din personlighet. Det är viktigt att det är god kvalité på bilden och ha inte med andra personer i bilden.

Det är viktigt att din bild är synlig, offentlig. Detta justeras under menyn Sekretess & Inställningar -> Redigera din offentliga profil -> Redigera synlighet -> Grundläggande här skall Namn, antal kontakter och område och Profilbild Offentligt vara i klickade.

Rubrik och sammanfattningen:
Hur ser din rubrik ut? Säger den vad du kan bidra med och vad du vill? Gör den dig sökbar för de ord som du väljer för att synas på i LinkedIn? Börja med de rubriker som står under ditt namn. Vilka har du där?
Det viktigaste är att du beskriver dig själv på enkelt sätt och är tydlig med ord som många förstår. Börja med minst tre nyckelord som du vill bli sökbar på. Det du skriver följer med dig i allt som du kommenterar på LinkedIn och blir som reklam för dig. Du kan utnyttja hela utrymmet på 120 tecken om du vill.

Är du mellan jobb rekommenderar vi att du även skriver detta i din rubrik. Skriv till exempel:
Kökschef – söker jobb inom hotellbranschen
Verkstadsarbetare – ledig för nya utmaningar
Vill du ha en mer beskrivande text kan du skriva te x så här:
Kökschef – serviceinriktad och tycker om att jobba med människor- söker nytt jobb inom hotellbranschen

De nyckelord du väljer att ha under ditt namn i din profil i LinkedIn skall även återkomma under OM, din sammanfattning. Under OM beskriver du dessa tre nyckelord i olika stycken och max tre meningar per ord.