Du är här:

Underhåll ditt befintliga nätverk och utveckla det!

Vi hoppas du njuter av sommaren och får tillfälle till reflektion. Nyttjar du ditt nätverk och berättar att du söker nya utmaningar? För de alla blir dina ambassadörer.  De är ofta kontakter som kan bidra med inspiration och hjälpa dig vidare i din karriär och mot dina mål. Att använda ditt kontaktnät är också ett effektivt sätt att hitta jobbet du drömmer om.

Skapa och upprätthåll ditt nätverk med kollegor, tidigare medarbetare, kunder och leverantörer. Det kanske även finns grannar på landet eller föräldrar till barnens vänner som sitter på spännande kontakter och intressanta företag? Håll relationerna vid liv genom att en gång i månaden äta lunch eller frukost med någon i ditt nätverk och genom att hålla kontakten med dem via sociala medier. Var social, utåtriktad och bjussa på dig själv så mycket du kan.

Skapa win-win situationer
Dina kontakter är värdefulla, så var rädd om dem och se till att den du nätverkar med också får ut något konkret av er relation. Nätverkande handlar om win-win. De flesta människor är mer villiga att hjälpa personer som i sin tur är generösa med sin tid, sina kontakter och bjuder på kunskap. Bli en matchmaker och koppla ihop folk som du tror skulle kunna ha glädje av varandra.

Våga ta nya kontakter
Utgå från ditt befintliga nätverk och be dem om hjälp. Våga ta nya kontakter och få in nya tankar och erfarenheter. Vill du exempelvis börja jobba inom fordonsindustrin? Sök dig till de nya sammanhang inom fordonsindustrin som kan vara olika nätverksträffar, Linkedin-grupper eller after works. Gå utanför ditt vanliga nätverk för att utveckla ditt nätverket åt det håll som dina mål är satta.

Berätta vad du vill
Tveka inte att berätta om dina framtidsplaner för alla. Vill du starta eget, berätta om din satsning för alla du träffar. Därmed möjliggör du chansen för ditt nätverk att bidra med råd, idéer och kontakter. Ju fler personer som vet om vart du vill desto mer ambassadörer har du runt om kring dig, som kan marknadsföra dig. Be om tips om kontakter på dina drömarbetsplatser.

Lycka till i nätverkandet!

 


Arkiv