Du är här:

Ann tipsar liggande bild

Ann ger sina bästa tips!

Här möter du Ann Johansson, Omställningscoach i Karlstad, som har jobbat hos oss sedan januari 2018. Hennes bästa tre bästa tips till dig som just nu söker nya utmaningar:

• Se över dina fritidsintressen. Det kan finnas många års kunskap, erfarenhet och kompetens som kan användas/omvandlas till professionell nytta på arbetsmarknaden, eller byggas på genom vidare studier.
• Studier är alltid en investering även om du behöver ta studielån! Ett bra val av utbildning resulterar oftast till jobb i framtiden. Även om du vill byta inriktning på din karriär framöver så kommer du ha nytta av utbildningen. All kunskap är bra kunskap! En viktig nytta med studier är också att du utökar ditt nätverk genom nya kontakter du möter under utbildningen. Jag själv är utbildad lärare men vill inte jobba som det. Men tack vare mina högskolepoäng får jag jobb som jag inte skulle kunnat få annars, till exempel som omställningscoach 😊 Yrkesutbildningar är ett snabbt och bra sätt att få jobb idag.
• Våga prova någonting nytt! Läs jobbannonser du inte vet något om eller som du aldrig kollat förut. Det kan skapa nya idéer. Gör intressetest. Använd ditt sociala nätverk och berätta att du söker nytt jobb, vad som helst. Fråga nära och kära vad de anser att du kan passa att jobba med. Gå kurser medan du är mellan två jobb (till exempel på ABF).

Är du nyfiken på vilka yrken som det finns en stor efterfrågan på, gå in på arbetsförmedlingens yrkeskompass. Klicka på länken Yrkeskompassen

Här tipsar vi också om att ta en titt på vilka yrkesutbildningar och se vilka olika yrkesutbildningar som finns, du kanske träffar ditt drömyrke!

 

Lycka till!

Vännerna på ABF Jobb


Arkiv