Du är här:

Stöd och Matchning

Stöd och Matchning är till för dig som behöver professionellt stöd längs vägen mot ditt nya jobb eller utbildning. Vi på ABF Jobb vill ge dig möjligheten att arbeta med det som förenar din personlighet, din kompetens, dina värderingar, intressen, erfarenheter och din idé om framtiden. Våra coacher drivs av att förändra människors vardag till det bättre.

För att kunna få hjälp från våra jobbcoacher behöver du vara inskriven på Arbetsförmedlingen och vara aktivt arbetssökande. Om du inte är det:

  1. Anmäla dig som arbetssökande på Arbetsförmedlingens webbplats.
  2. Be din handledare om Stöd- och Matchningsplan
  3. Välj leverantör på arbetsförmedlingens webbsida och meddelar din handledare på arbetsförmedlingen om vilken leverantör du valt.

Detta får du hos oss:

En personlig kontakt

På ABF Jobb tror vi att nya idéer föds genom personliga möten. Därför finns våra handledare med dig hela vägen och de motiverar, skapar struktur och delar med sig av sina erfarenheter.

Fler kontakter

ABF Jobb ser till att du syns på arbetsmarknaden. Genom matchning, studiebesök, seminarier, möten och praktik ökar du ditt kontaktnät. Vi går också igenom vilka kontakter du redan har och hur du kan dra nytta av dem när du söker jobb.

En vinnande presentation

Med ABF Jobbs hjälp lär du dig att skriva professionella och riktade ansökningar. Du får också träna på intervjuer, presentationsteknik och att ta kontakt med arbetsgivare.

Utbildning och vägledning

Är du osäker på vilket yrke som passar dig? Kanske behöver du utbildning för att få nästa jobb? På ABF Jobb får du stöd av våra duktiga studie- och yrkesvägledare. Vi erbjuder också utbildning via seminarier, där målet är att inspirera och förmedla kunskap om allt som rör ditt jobbsökande.

Har du frågor eller vill du veta mer?

Göteborg/Angered (KA-nr: 10045641)
Helén Gustafsson, 0705-94 94 71, helen.gustafsson@abfvux.se

Jönköping (KA-nr: 10056424)
Carina Björk, 0766-698913, carina.bjorck@abfvux.se

Via Stöd och Matchning och med support av en av våra handledare, fick Zahra ett jobb efter en månad, trots att hon inte hade tidigare arbetslivserfarenhet. Läs mer >