Du är här:

5 frågor till vår nya coach

ABF Jobb presenterar:
Susanne Johansson, Omställningscoach Gotland

 

1. Vad har du för bakgrund?

– Jag har lång erfarenhet av arbeten som kvalitetssamordnare, projektledare och coach. Jag har studerat på KTH till elektroingenjör och kvalitetsingenjör. 2009 utbildade jag mig till ICF Coach och startade mitt företag där jag jobbat som kvalitetskonsult och jobbcoach sedan dess, periodvis parallellt med deltidsanställningar.

2. Varför valde du jobbet som omställningscoach, eller valde jobbet ut dig?

– Jag fick en förfrågan om detta kunde vara ett intressant uppdrag. Då jag haft fokus på kvalitetsfrågor ett tag så längtade jag till att få coacha igen – och då passade ju detta perfekt!

3. Vilka är dina arbetsuppgifter, hur ser en typisk arbetsdag ut för dig?

– Jobbet som omställningscoach är väldigt varierat vilket kräver kreativitet och flexibilitet. Alla jag har kontakt med har olika behov. Det är en kombination av att träffa deltagare som söker jobb i personliga möten, hålla i gruppträffar och seminarier, hantering av sociala medier, administrativt arbete, planering samt kontakt med företagsledningar, fackombud med flera.

4. Vad har du för fritidsintressen?

– Musik är mitt största intresse. Jag har tidigare spelat i olika coverband i många år, nu går jag gärna på konserter eller lyssnar på musik var jag än är – hemma, i bilen, på jobb. Jag umgås gärna med familj, släkt och vänner. För att hålla igång så spelar jag golf, promenerar och styrketränar.

5. Nämn något som du gjort som du är riktigt stolt över, på jobbet eller privat?

– Jag är stolt över mina uppdrag i mitt företag. Att få hjälpa arbetssökande, medarbetare i olika funktioner, ledningsgrupper eller hela företag framåt med ett coachande förhållningssätt och se dem växa är fantastiskt. Privat är jag stolt över att jag letar nya möjligheter framåt trots många utmaningar i livet.